Varen tilføjes til din kurv
Kunne ikke tilføje til kurven
Opdaterer din indkøbskurv
Olier
Hvad er en sund olie?
Vores krop har brug for sunde fedtsyre, og efter debatten om harske fiskeolier har taget fart, er der kommet mere fokus på sunde vegetabilske olier.
Vi ved det jo nok godt, men hvad er dårlige fedtstoffer?
Fedtstoffer som er forarbejdede f.eks. fritureolie, margarine, wienerbrød, kager, chips, grillmad og færdiglavet købemad fra køleboksen i supermarkedet.
Undgå produkter som indeholder fedt som bla. bliver kaldt: hærdet, hydrogeret, partielt hærdet, delvis hærdet samt raffineret olie.
Hvad er gode fedtstoffer?
Koldpressede olier som opbevares i "mørke" flasker da lys ødelægger de sarte fedtsyre.
F.eks olivenolie, avocadoolie, hørfrøolie, rapsolie, valnøddeolie, mandelolie m.m.
Gode kilder til omega fedtsyrer kan også være fisk f.eks. laks eller frø og kerner som solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø eller mandler og nødder.
Når vi steger vores mad skal vi bruge jomfru kokosolie i stedet for margarine, da kokosolien ved opvarmning ikke danner kræftfremkaldende PAH'er.
Arganolie:
Argan olien fra Marokko har i tusindvis af år været betragtet som der Marrokansk guld, og brugt til alt fra hudpleje til hårolie samt mad og sygdomsbekæmpelse. Olien indeholder store mængder af E vitamin, omega fedtsyre og antioxidanter. Se alle vores produkter med argan her
Avocadoolie:
Avocadoolien indeholder vitaminer og antioxidanter som bevares bedst hvis det er en koldpresset olie. Olien har nogenlunde samme fedtsyresammensætning som olivenolie. Olien har en flot grøn fare og en mild avocado smag. Olien kan bruges som smagsgiver i mad og til salater. kan også bruges til stegning af fisk og skaldyr m.m. Olien er også velegnet til hudpleje med dens indhold af E-vitamin.
Hvedekimsolie:
Hvedekim olie indeholder store mængder E-vitamin. Olien kan bruges til madlavning f.eks. til salater. Denne vegetabilske olie har en kraftig og sødelig smag. Olien er også velegnet til hudpleje og til at forbygge strækmærker.
Hørfrø olie:
Hørfrøolie indeholde omega 3 fedtsyre også kaldet alpha linolensyre. Vores krop er ikke selv i stand til at denne vigtigt syre, så vi er nødt til at få den tilført via kosten. Hørfrø olien bruges til smoothies, på morgenmaden eller i hjemmebagt brød.
Kokosolie:
Jomfru kokosolie er en af de mest benyttede olier i verden da den kan bruges til mange formål. Olien er utrolig varmestabil og er derfor velegnet til stegning da der ikke dannes skadelige transfedtsyre.
Kokosolie er velegnet til madlavning da den kan fås både med og uden kokossmag.
Kokosolie har mange sunde egenskaber, men for at kroppen skal kunne få gavn af olien skal det være en jomfruolie da den ikke er kemisk behandlet.
kokosolie er hård og fast under ca. 23grader, men bliver helt flydende derover. Det gør den velegnet til at bruge som "klæbemiddel" til Rawfood.
Ud over at spise kokosolien kan den også bruges som massageolie, som creme til tør hud.
Olivenolie:
Olivenolie har nok en plads i alle danske køkkener. Olivenolie fås i mange forskellige kvaliteter hvilket også kommer til udtryk i smagen. Olien har et stort indhold af E-vitamin, men for at vitaminerne ikke skal tage skade må olien ikke kommer over 40 grader, derfor skal du gå efter en Ekstra jomfru olie. Undgå olivenolier som er raffineret, da de gode egenskaber er ødelagt. Det er kendt at olivenolie har mange gode egenskaber til gavn for vores krop og helbred, men det må vi desværre ikke skrive om så den information må du selv finde på nettet:(
Tidselolie:
Tidselolie er en olie som har en lidt speciel smag, så man skal være opmærksom på hvor man bruger den. Er Tidselolien koldpresset er smagen kraftigere end hvis den "bare" er presset. Olien kan bruges til madlavning og salater.
Vores krop har brug for sunde fedtsyre, og efter debatten om harske fiskeolier har taget fart, er der kommet mere fokus på sunde vegetabilske olier.
Vi ved det jo nok godt, men hvad er dårlige fedtstoffer?
Fedtstoffer som er forarbejdede f.eks. fritureolie, margarine, wienerbrød, kager, chips, grillmad og færdiglavet købemad fra køleboksen i supermarkedet.
Undgå produkter som indeholder fedt som bla. bliver kaldt: hærdet, hydrogeret, partielt hærdet, delvis hærdet samt raffineret olie.
Hvad er gode fedtstoffer?
Koldpressede olier som opbevares i "mørke" flasker da lys ødelægger de sarte fedtsyre.
F.eks olivenolie, avocadoolie, hørfrøolie, rapsolie, valnøddeolie, mandelolie m.m.
Gode kilder til omega fedtsyrer kan også være fisk f.eks. laks eller frø og kerner som solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø eller mandler og nødder.
Når vi steger vores mad skal vi bruge jomfru kokosolie i stedet for margarine, da kokosolien ved opvarmning ikke danner kræftfremkaldende PAH'er.
Arganolie:
Argan olien fra Marokko har i tusindvis af år været betragtet som der Marrokansk guld, og brugt til alt fra hudpleje til hårolie samt mad og sygdomsbekæmpelse. Olien indeholder store mængder af E vitamin, omega fedtsyre og antioxidanter. Se alle vores produkter med argan her
Avocadoolie:
Avocadoolien indeholder vitaminer og antioxidanter som bevares bedst hvis det er en koldpresset olie. Olien har nogenlunde samme fedtsyresammensætning som olivenolie. Olien har en flot grøn fare og en mild avocado smag. Olien kan bruges som smagsgiver i mad og til salater. kan også bruges til stegning af fisk og skaldyr m.m. Olien er også velegnet til hudpleje med dens indhold af E-vitamin.
Hvedekimsolie:
Hvedekim olie indeholder store mængder E-vitamin. Olien kan bruges til madlavning f.eks. til salater. Denne vegetabilske olie har en kraftig og sødelig smag. Olien er også velegnet til hudpleje og til at forbygge strækmærker.
Hørfrø olie:
Hørfrøolie indeholde omega 3 fedtsyre også kaldet alpha linolensyre. Vores krop er ikke selv i stand til at denne vigtigt syre, så vi er nødt til at få den tilført via kosten. Hørfrø olien bruges til smoothies, på morgenmaden eller i hjemmebagt brød.
Kokosolie:
Jomfru kokosolie er en af de mest benyttede olier i verden da den kan bruges til mange formål. Olien er utrolig varmestabil og er derfor velegnet til stegning da der ikke dannes skadelige transfedtsyre.
Kokosolie er velegnet til madlavning da den kan fås både med og uden kokossmag.
Kokosolie har mange sunde egenskaber, men for at kroppen skal kunne få gavn af olien skal det være en jomfruolie da den ikke er kemisk behandlet.
kokosolie er hård og fast under ca. 23grader, men bliver helt flydende derover. Det gør den velegnet til at bruge som "klæbemiddel" til Rawfood.
Ud over at spise kokosolien kan den også bruges som massageolie, som creme til tør hud.
Olivenolie:
Olivenolie har nok en plads i alle danske køkkener. Olivenolie fås i mange forskellige kvaliteter hvilket også kommer til udtryk i smagen. Olien har et stort indhold af E-vitamin, men for at vitaminerne ikke skal tage skade må olien ikke kommer over 40 grader, derfor skal du gå efter en Ekstra jomfru olie. Undgå olivenolier som er raffineret, da de gode egenskaber er ødelagt. Det er kendt at olivenolie har mange gode egenskaber til gavn for vores krop og helbred, men det må vi desværre ikke skrive om så den information må du selv finde på nettet:(
Tidselolie:
Tidselolie er en olie som har en lidt speciel smag, så man skal være opmærksom på hvor man bruger den. Er Tidselolien koldpresset er smagen kraftigere end hvis den "bare" er presset. Olien kan bruges til madlavning og salater.