Varen tilføjes til din kurv
Kunne ikke tilføje til kurven
Opdaterer din indkøbskurv
På lager
Dag til dag levering
Dag til dag levering
Gratis fragt
Ved køb over 650 kr.
Beskrivelse
Der er noget ved vegetarisk kost, der får folk til at leve længere, men forskerne er ikke klar over hvad. For at få et svar sammenlignede britiske forskere 6.115 vegetarer med kødspisere. Selv efter at man havde taget højde for risikofaktorer som rygning og overvægt, havde vegetarerne en 28-39% lavere risiko for at dø. Men vegetarkost er ikke bare almindelig blandingskost minus kød. Vegetarerne spiser flere grønsager, vegetabilske olier, bønner, nødder, kulhydrater og frugter end kødspiserne. Og en hvilken som helst af disse kostgrupper - eller dem alle sammen - kan være forklaringen på, at vegetarerne lever længere.
Muscle & Fitness. Feb. 1995.
Sojaform
- fremstilles af økologisk dyrkede sojabønner. Det er vegetabilsk og uden tilsætning af nogen art.
Sojaform forhandles i flager (200/300 g) og grov og fin granulat (200 g).
Næringsværdi i 100 g Sojaform, flager:
1800 kJ (430 kcal) - 40 g protein - 22 g kulhydrat - 21 g fedt.
Næringsværdi i 100 g Sojaform, grov og fin granulat:
1570 kJ (374 kcal) - 52 g protein - 19 g kulhydrat - 6 g fedt.
Husk:
Sojaform anvendes til supper, vegetarisk steg, frikadeller, bøf og sammenkogte retter.
Bemærk:
Sojaform udblødes i vand (øko-mælk) ca. ½ time før brug. Der beregnes 1-2 del vand til 1 del Sojaform.
Sojaform postej:
2 dl skummetmælk og ½ del olie koges op og tilsættes 50 g gær, 50 g Soja Form granulat, tørt og knust, 100 g raps - evt. lidt kulør. Smages til med salt, basilikum, VITAM bouillon. Bages i vandbad 3/4-1 time ved 200 grader.
Serveringsforslag:
På smørrebrød med ristede champignon
Som lun ret med råkost, fyldte tomater og grøn salat til - som middagsret med grøntsager eller stuvning til.
Sojaform-bøf
2½ dl Soja Form granulat
2 dl vand
1 stort løg
1 dl grov rasp
½ spsk. sojamel
2 æg
havsalt
karry
basilikum
rosmarin
allehånde eller paprika
Soja Form udblødes i vand ca. ½ time. Derefter hakkes det i persillehakker eller på bræt sammen med løget. De øvrige ingredienser blandes i, og farsen krydres efter behag. Den henstår i nogle minutter for at "trække". Hænderne vædes ganske let, hvorved farsen bliver lettere at forme til bøf. De steges i plantemargarine eller olie og skal være pænt brune, inden de vendes. Serveres med råkostsalat eller stuvede grøntsager.
Sofies postej
1 stort løg
½ dl olie
50 g gær
1½ dl Sojaform granulat
2 dl øko-mælk
1 æggehvide
3/4 dl vand til opblanding af Sojaform
havsalt
karry
allehånde
Først sættes Sojaform i blød i vand op til ½ time. Olie og løg svitses, mælken hældes i sammen med gæren. Det opvarmes til kogepunktet, tages af ilden, og det øvrige røres i, kommes i smurt form og bages 20 minutter i vandbad ved 200 grader. Serveres kold som pålæg med sødt eller surt.
Praktisk information:
- Gratis Fragt på ordrer over 650 kr
- Levering fra 39 kr
- 30 dages returret
- Sikker betaling
Varenummer: 12612
Se lignende produkter
Produktinformation
Næringsdeklaration pr. 100 g | |
Energi | 1489 kJ / 354 kcal |
Fedt | 6,0 g |
- heraf mættede fedtsyrer | |
Kulhydrat | 16,0 g |
- heraf sukkerarter | 6,0 g |
Kostfibre | 16 g |
Protein | 52 g |
Salt | 0,05 g |
Andre informationer: | |
Stregkode | 5703137227405 |
Oprindelsesland | EU |
Allergener | Soja |