Alt du skal vide om solbeskyttelse | Hvad er UV-stråling? | Læs Sundhedsstyrelsens anbefaling | Vælg den rette solfaktor | Hvilken solcreme skal man vælge? | Er solcreme til ansigtet nødvendigt?
- Kosttilskud
- Fødevarer
-
Personlig Pleje
- Ansigtspleje
- Kropspleje
- Hårpleje
- Dermatologisk Hudpleje
- Elektroniske Hårpleje Produkter
- Håndpleje
- Fodpleje
- Læbepleje
- Mundpleje
- Intimpleje
- Make-Up
- Parfumer
- Solprodukter
- Badeprodukter
- Tilbehør
- Barbering og Hårfjerning
- Hygiejneartikler
- Øjenpleje
- Indhold
- Problemløsere
- Bryn & Vipper
- Indre Skønhed
- Neglepleje
- Medicin & Medicare
- Slank & Fitness
- Mor & Barn
- Naturlægemidler
- Hjem
- Signatura - Beauty
- Brands
Gode tilbud
Filter
Tilbage
Hvad er tung vare gebyret?
Hos Helsebixen ønsker vi at være en webbutik med det størst mulige sortiment, sammenholdt med at vi ønsker at give gratis fragt, giver det nogle udfordringer på en række varer hvor prisen per styk er lav og vægten er høj. Det koster os nemlig markant mere at behandle en tung ordre end en let ordre. Derfor har vi ved en meget lille del af vores særligt tunge eller uhåndterlige varer (såsom mel, frø, tunge glas, varer som går i stykker under fragt eller lign.) er vi nødt til at opkræve DKK 39,- for håndtering.
Der er derfor tale om et håndteringsgebyr og ikke en ekstra fragtomkostning.
Vi gør dette for at holde det simpelt for alle. Vi mener at det er fair at vi tilbyder alle varer, selv de tunge i vores sortiment. På de tunge varer, tager vi så et tung vare gebyr. Vi håber på din forståelse af dette, og at i støtter op om målet med et stort sortiment, da alternativet er at vi som en lang række af vores konkurrenter holder op med at sælge disse vare. Det ønsker vi ikke.
Vores mål er at gøre det så nemt og billigt for dig som muligt - men vi ønsker trods alt ikke at tabe penge.
Sortering
Alt du skal vide om solcreme og god solbeskyttelse
Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at beskytte sin hud mod solen – for selvom solen giver varme, lys og spiller en vigtig rolle i dannelsen af D-vitamin, kan den også medføre alvorlige skader på huden såsom solskoldning, tidlig aldring, soleksem og mere, hvis man ikke beskytter sig ordentligt. Derfor kræver det både omtanke, respekt og den rette solbeskyttelse, hvis man skal opholde sig sikkert i solen.Der findes mange måder at beskytte sig mod solen på – eksempelvis kan man søge skygge under en parasol, bruge solhat og solbriller eller følge Sundhedsstyrelsens anbefaling om at undgå solen, når den står højest mellem kl. 12.00 og 15.00. Selvom meget kan gøres, er solcreme stadig en af de mest effektive løsninger til god solbeskyttelse – og netop solcreme anbefales i høj grad.
Hos Helsebixen finder du et bredt udvalg af solcremer – både som sprays, cremer og sticks. Vi har solcreme til børn og voksne, til personer med sart hud og meget mere. Beskyt din hud effektivt med solcreme – uanset om du befinder dig under sydens sol eller nyder det danske sommervejr.
UV-stråling – hvad er det og hvorfor er det farligt?
Solen udsender forskellige typer stråling – herunder synlig stråling i form af lys, infrarød stråling, som giver varme, og ultraviolet stråling – bedre kendt som UV-stråling – der hverken kan ses eller mærkes.UV-stråling består af UVA-, UVB- og UVC-stråling. Dog er det kun UVA- og UVB-stråling, der trænger gennem atmosfæren, og derfor er det disse, man skal beskytte sig mod. Både UVA- og UVB-stråling er nemlig skadelige for huden og øjnene. Eksempelvis trænger UVA-stråling dybere ned i huden, hvilket kan føre til tidlig aldring i form af rynker. Derudover kan UVA-stråling give øjenskader og bidrage til udviklingen af kræft i huden.
UVB-stråling derimod er den primære årsag til solskoldninger og kan på længere sigt give varige solskader i form af pigmentforandringer, ru pletter og øge risikoen for at udvikle hudkræft.
Derfor er det ekstremt vigtigt, at man tager alle nødvendige forholdsregler og anvender den anbefalede mængde solcreme med passende solfaktor, så huden bliver beskyttet effektivt mod de skadelige UVA- og UVB-stråler, som solen udsender – også selv på overskyede dage.
UV-indeks – hvad betyder det?
Vidste du, at du kan måle, hvor kraftig UV-strålingen er lige nu? Søg efter UV-indeks i din vejrapp, eller brug internettet til at finde det aktuelle indeks i det område, du befinder dig i.
UV-indeks | Risiko for solskoldning |
---|---|
< 3 | Lille risiko for solskoldning |
3–6 | Moderat risiko for solskoldning |
6–8 | Stor risiko for solskoldning |
8–10 | Meget stor risiko for solskoldning |
> 10 | Ekstrem risiko for solskoldning |
Sundhedsstyrelsens anbefalinger
Sundhedsstyrelsen anbefaler først og fremmest, at man får sol, da det er den primære kilde til dannelsen af D-vitamin. Dog understreger de, at det er vigtigt at udvikle fornuftige solvaner og beskytte huden grundigt. De anbefaler, at man anvender solbeskyttelse, så snart UV-indekset er 3 eller højere.Yderligere anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man anvender solcreme med mindst faktor 30 – eller SPF 30, som det også kaldes. Solcreme bør bruges på alle områder, der ikke er dækket af tøj. En god tommelfingerregel er: én god håndfuld solcreme til én krop.
Sundhedsstyrelsens 3 solråd | |
---|---|
1. | Undgå solen, når den står højest mellem kl. 12.00 og 15.00 |
2. | Dæk bar hud til med tøj – brug solhat, solbriller og lignende |
3. | Brug rigeligt med solcreme – altid mindst med solfaktor 30 (SPF 30) |
Hvilken solfaktor (SPF) skal man vælge?
Solfaktor, også kendt som SPF eller Sun Protection Factor, er den måleenhed, der beskriver, hvor meget stråling der filtreres væk ved brug af solcreme. Jo højere SPF solcremen har, desto bedre er huden beskyttet mod de skadelige stråler.Sådan er man beskyttet
- SPF 15: beskytter mod ca. 93% UVB-stråling
- SPF 20: beskytter mod ca. 95% UVB-stråling
- SPF 30: beskytter mod ca. 97% UVB-stråling
- SPF 50: beskytter mod ca. 98% UVB-stråling
Hvornår skal man smøre sig ind i solcreme?
Man skal bruge rigeligt med solcreme – uanset om man opholder sig i Danmark eller er rejst sydpå. Selv på overskyede dage kan UV-indekset nå over 3, og derfor skal du også huske at smøre dig ind på disse dage. Det anbefales at påføre solcreme cirka 20 minutter, før man går ud i solen – dette sikrer, at cremen trænger ordentligt ind i huden. Det kan være en god idé at smøre sig ind to gange med 20 minutters mellemrum inden ophold i solen.Sørg for at smøre dig ind igen i løbet af dagen – gerne efter badning, fysisk aktivitet der har medført sved, eller hvis du har tørret dig med håndklæde. Selvom mange solcremer er vandfaste og har lang holdbarhed, er det en god idé at påføre solcreme flere gange om dagen.
Husk at smøre dig ind alle steder, som ikke er dækket af tøj. Få eventuelt hjælp til at påføre solcreme på ryggen, og vær grundig – også i områder, du måske tror er dækket af tøj.
Hvilken solcreme skal man vælge?
Solcreme fås i mange varianter – eksempelvis som creme, lotion eller gel – og alle virker lige godt. Faktor 30 eller SPF 30 anbefales til både børn og voksne. Befinder man sig dog et sted med ekstremt UV-indeks, kan det være en særdeles god idé at vælge SPF 50 eller højere. Det samme gælder for personer, der naturligt har meget lys hud, eller som døjer med sart hud.Der er forskel på, hvordan solcremerne er produceret. Alkoholbaserede solcremer tørrer hurtigere ind i huden end lotion og creme – til gengæld kan alkohol irritere følsom hud. Derudover kan solcremer være baseret på enten kemiske eller fysiske solfiltre. Dette udgør dog ingen forskel for den faktiske beskyttelse.
Husk, at det ikke er prisen, der afgør, hvor god en solcreme er. Det vigtigste er, at man vælger SPF 30 eller derover, hvis man ønsker en effektiv beskyttelse. Med det sagt kan dyrere solcremer have andre fordele – de kan for eksempel være udviklet med fokus på sart hud, være 100% økologiske, veganske eller indeholde andre egenskaber, som kan være særdeles relevante. Pris og kvalitet hænger ofte sammen – men når det handler om beskyttelse, er det ikke prisen, der afgør virkningen. Hav i mente, at man bør finde en solcreme, man har lyst til at bruge flere gange dagligt.
Solcreme til børn
Mange børn og unge vil nok helst være solcreme foruden – men det kan ikke anbefales. Børns hud er ofte mere sart og kræver derfor omfattende solbeskyttelse. Som forælder er det vigtigt at sørge for, at barnet bliver smurt grundigt ind.Hos Helsebixen har vi samlet et stort udvalg af anerkendte, effektive og populære solcremer til børn.
Gå på opdagelse og find den helt rigtige solcreme – lige her >>
Solcreme, der er specielt udviklet til børn, er ofte baseret på skånsomme ingredienser. Derudover er de typisk parfumefri, hvilket kan være en fordel for at minimere risikoen for at udvikle eller forværre allergi.
Skaden er sket – hvad gør man?
Man mærker ikke UV-stråling, mens man opholder sig i solen, men man kan hurtigt fornemme, når man har fået for meget og er blevet forbrændt. Solskoldning viser sig oftest som intens rødme på det område, hvor skaden er sket – huden bliver typisk øm og kan give kraftige smerter. Mange oplever, at huden strammer, og området vil ofte være ømt ved berøring – i nogle tilfælde opstår der også kløe.Når man er blevet solskoldet, er det ekstremt vigtigt at holde sig væk fra solen – eller som minimum dække det forbrændte område fuldstændigt ved ophold i solen. Huden har desuden brug for meget fugt, og man bør drikke rigeligt med vand for at hydrere kroppen indefra. Giv huden tid til at hele, og undgå badning i klor- og saltvand, da dette kan udtørre huden og forlænge helingsprocessen.
Det er en god idé at køle huden ned, og man bør anvende skånsomme plejeprodukter, som for eksempel aftersun – særligt med Aloe Vera, der har en lindrende og beroligende effekt.
Vælg en god og effektiv Aftersun
En aftersun er altid god at anvende efter ophold i solen – uanset om du er blevet solskoldet eller ej. En aftersun tilfører huden fugt, hvilket er vigtigt efter en dag i solen. Fugt er særligt vigtigt, når skaden er sket, og her kan en aftersun give en skånsom, beroligende og lindrende effekt på huden.Vi anbefaler især, at du vælger en aftersun, der indeholder Aloe Vera, da det er kendt for sin beroligende og helende virkning. Hos Helsebixen finder du et bredt udvalg af aftersun-produkter, som passer til alle behov. Find den rette aftersun, lige her >>
Solcreme til ansigtet – er det nødvendigt?
Det kan være udfordrende at dække ansigtet til, og derfor er solcreme i ansigtet vigtigt. Mange vælger at købe en solcreme til kroppen og en anden solcreme til ansigtet. Nogle har sensitiv hud i ansigtet mens andre er på udkig efter en solcreme med farve som kan erstatte deres foundation – yderligere kan nogle solcremer fungere bedre under makeup end andre.3 populære solcremer til ansigtet
- Derma Sun Ansigtssolcreme SPF 30 (50 ml)
- Coola Classic Face Lotion Fragrance Free SPF 50 (50 ml)
- Ecooking Sunscreen Face SPF 30 (50 ml)
3 populære solstifte til læberne
- Ecooking Solstift SPF 50 (15 ml)
- Derma Sun Solstift Høj SPF 50 (18 ml)
- Embryolisse Sun Stick SPF50+ (15 g)